streda 20. augusta 2008

SkyEurope upevňujú vedúcu pozíciu na Slovensku a v Čechách a pridávajú lety z Bratislavy, Popradu a Prahy

Od 30. júna otvorí SkyEurope nové priame linky z Košíc do Manchestru a chorvátskeho Splitu, posilní tiež existujúce spojenia do Londýna Lutonu a pridá i ďalší let medzi Popradom a Londýnom. Zo štyroch letov týždenne na dennú frekvenciu posilnia úspešné lety medzi Prahou a Neapolom. Na posilnenie dvoch letov denne medzi Bratislavou a Londýnom pribudne obedňajšia linka a spojenie medzi Bratislavou a Dublinom sa zmení na denné s výhodnými časmi odletov, posilnené budú i linky do letných destinácií ako je Burgas, Split a Tesaloniki. SkyEurope v najbližšom čase predstaví i ďalšie lety z Košíc, Bratislavy a Prahy, ktoré pribudnú od októbra.

Expanzia SkyEurope na Slovensku je súčasťou reštrukturalizáčnej stratégie spoločnosti. Posilnenie a rozvoj kľúčových trhov v nízkonákladovom prostredí umožňuje zefektívnenie prevádzky a rozširuje možnosti rozvoja siete liniek. Táto expanzia je dosiahnutá bez pridania jedinej novej destinácie, iba posilnením existujúcich trhov.

Sme veľmi radi, že dnes môžme ohlásiť expanziu v Košiciach. Je to dobrá správa pre región i celé Slovensko,” povedal Jason Bitter, generálny riaditeľ SkyEurope. “Veríme, že Košice zažijú silný nárast počtu prepravených pasažierov. Zároveň sme veľmi radi, že tento krok nám pomohol k ďalšiemu rastu a rozvoju v Bratislave a Prahe, kde dopyt po našich službách neustále narastá. Tento krok zároveň posilňuje našu pozíciu vedúcej nízkonákladovej leteckej spoločnosti u nás doma na Slovensku a v Českej Republike.

Sme potešení, že SkyEurope si pre svoj ďalší rozvoj vybrali Letisko Košice. Expanzia SkyEurope v Košiciach podporí vytvorenie mnohých priamych i nepriamych pracovných príležitostí v regióne a podporí signifikantný rast Letiska Košice,” povedal Michael Hoferer, predseda predstavenstva Letiska Košice.

SkyEurope spustili svoju prevádzku 13. februára 2002 práve na linke Bratislava - Košice. Od vtedy prepravili cez Košice viac ako 750,000 cestujúcich, z toho 217,000 len v roku 2007. Už počas prvých troch mesiacov roka 2008 SkyEurope prepravili cez Košice 80.000 pasažierov a pri novom rozširovaní svojich služieb SkyEurope očakávajú až 400.000 prepravených pasažierov pre rok 2008 z / do Košíc. Očakávania SkyEurope pre počty prepravených pasažierov v Bratislave sa blížía k jednému miliónu a v Prahe 1.4 milióna pasažierov.

NOVÉ SPOJENIA

Košice/Manchester 3x týždenne od 30. júna (d135) nové

Košice/Split 1x týždenne 05. júl – 20. september (d7) nové sez.

ZVÝŠENÉ FREKVENCIE

Košice/London Luton z 3 na 4x týždenne od 06. júla (d1357)

Poprad/London Luton z 3 na 4x týždenne od 06. júla (d1357)

Praha/Neapol zo 4x týždenne na denne od 30. júna

Bratislava/London Luton tretí poludňajší let 3x týždenne (01. júl – 30. september) (d246) k existujúcim ranným / večerným denným spojeniam

Bratislava/Dublin zo 4x týždenne na denne (01. júl – 30. september)

Bratislava/Burgas z 3 na 4x týždenne sezónne (03. júl - 18. september)

Bratislava/Split z 2 na 3x týždenne sezónne (05. júl - 20. september)

Bratislava/Thessaloniki z 2 na 3x týždenne sezónne (01. júl- 23. september)

1 komentár:

mike256 povedal(a)...

SkyEurope Airlines majú teraz aj Happy Hour, v ktorej ponúkajú viacmenej lacné letenky do rôznych destinácii v Európe...celkom zaujimavý koncept...:)